Bezoek onze kijkwoning, zondag 28 april tussen 10-12u en 13u30-16u30

Kouterstraat (tussen huisnummer 1 en basisschool De Windroos), 8550 Zwevegem

Meer info ›

Waarom energetisch renoveren een goed idee is

  • 01/07/2022

Wie een verbouwing heeft gepland of een te renoveren woning aankoopt, kan er niet meer aan ontsnappen. Welke werken je ook wil uitvoeren, ze moeten erop gericht zijn om de woning energiezuiniger te maken. Dat is niet enkel interessant naar de toekomst toe (tegen 2050 moeten alle woningen een energielabel A halen), maar ook op korte termijn. Een energetische renovatie is een investering waar je snel resultaat van ziet. Je bespaart onmiddellijk op kosten als verwarming en elektriciteit. En met de huidige energietarieven is dat voor ieder huishouden welgekomen. Daarnaast stijgt de waarde van je woning én krijg je er extra comfort voor terug. Bouwteam Wim Beyaert staat je graag van A tot Z bij.

Wim Beyaert - Energetisch renoveren

Hoe gaan we te werk?

Bouwen of renoveren is een serieuze klus. Het vergt veel tijd, planning, kennis en materialen. Onze tip: werk met een professioneel expert die de voorbereiding en uitvoering van de werken op zich kan nemen. Het zal je veel slapeloze nachten besparen.

Bouwteam Wim Beyaert werkt steeds op maat van de klant. We houden rekening met jouw beschikbare budget en kijken eerst naar de huidige staat van de woning (verwarmingstechnieken, aanwezige isolatie, ramen, ...). Samen gaan we op zoek naar de aanpassingen die het grootste effect hebben op jouw energieverbruik en wooncomfort. Als klant krijg je een exacte prijscalculatie, zodat je perfect weet hoeveel de renovatie jou zal kosten.

Wat heeft het meeste impact?

Bij een energetische renovatie kijken we voornamelijk naar een betere isolatie van de woning en het optimaliseren van de verwarmingssystemen. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij je adviseren over welke stappen je best eerst zet. Vaak is het interessanter om verschillende onderdelen in één keer aan te pakken. Door het isoleren van je dak en buitenmuren pak je meteen de grootste bronnen van warmteverlies aan. Het is echter aan te raden om dit te combineren met nieuwe ramen en/of deuren en te kijken of vloerisolatie nodig zal zijn. Zo zorgen we voor een duurzaam resultaat waar je de kosten relatief snel van terugverdient. Daarnaast heeft ook het verwarmingssysteem zijn impact. Of ga nog een stapje verder en kies voor hernieuwbare energie met de installatie van een warmtepomp of zonnepanelen. Onze experts overlopen graag de verschillende mogelijkheden met jou.

Geef je woning een nieuw karakter

Een extra voordeel van een energetische renovatie is dat je de woning ook esthetisch kan laten aanpassen. Bouwteam Wim Beyaert is gespecialiseerd in totaalprojecten waarbij we alles regelen vanaf de eerste plannen tot en met de oplevering. Wil je je woning anders indelen, met nieuwe materialen werken of meer lichtinval creëren? Dan nemen we dit mee tijdens de energetische renovatie. Zo boek je eigenlijk dubbele winst. Als je een nieuwe vloer wil leggen, kan je die net zo goed meteen isoleren. Dankzij een dergelijke renovatie worden je energiekosten serieus gedrukt en kom je elke dag thuis in een aangename woning, zowel qua binnenklimaat als qua uitstraling. We werken met vaste architecten en onderaannemers die - net als ons - jouw wensen voorop plaatsen. Het grote voordeel is dat je 1 prijs, 1 aanspreekpunt en 1 planning hebt.

Renov 1
IMGP5989 1

Wacht dus niet tot het verplicht wordt, maar laat de werken nu uitvoeren. Wie investeert in een energiezuinige woning, kan bovendien rekenen op verschillende steunmaatregelen en premies van de overheid. Heb je nog vragen over energetisch renoveren of wil je graag weten hoe jouw woning geoptimaliseerd kan worden? Contacteer Bouwteam Wim Beyaert en vertrouw op onze kwalitatieve aanpak!